Ovoněný čaj
Vydejte se na cestu objevování nových chutí a vůní. Kořeněná, delikátní, expresivní, svěží, květinová... To je jen krátký výčet toho, co můžete pocítit ve svém šálku čaje. Aromatizovaný čaj se hodí pro výjimečné příležitosti, když toužíte po něčem neobvyklém, i pro každodenní popíjení. Jeho základ tvoří černý či zelený čaj obohacený o další složky - bylinky, koření, sušené ovoce, esence a jejich vzájemné kombinace.
Pokračovat
Vydejte se na cestu objevování nových chutí a vůní. Kořeněná, delikátní, expresivní, svěží, květinová... To je jen krátký výčet toho, co můžete pocítit ve svém šálku čaje. Aromatizovaný čaj se hodí pro výjimečné příležitosti, když toužíte po něčem neobvyklém, i pro každodenní popíjení. Jeho základ tvoří černý či zelený čaj obohacený o další složky - bylinky, koření, sušené ovoce, esence a jejich vzájemné kombinace. Co vězí za spojením čajových lístků s dalšími přísadami? Ať už to byl experiment, nebo snaha spojit zdravotní přínos různých ingrediencí v jednom nápoji, postupem času se rozvinula samostatná větev čajové rodiny. Dnes, už výrobu některých ovoněných čajů vnímáme jako tradiční např. Black Earl Grey, tedy černý čaj ve spojení s bergamotovou silicí. A jak samotný proces ovonění probíhá? Čaj má přirozenou vlastnost vstřebávat další vůně a tak nejtradičnějším postupem, je přidání čerstvých květů k čajovým lístkům. Další možností je vytváření směsi čaje a sušených ingrediencí, nejčastěji koření, ovoce a bylin, použití esenciálních olejů, aromatických látek přírodně identických, nebo umělých.
Skrýt popis
Pokračovat
Skrýt popis
Zobrazeno 1 až 14 z 14
Zobrazeno 1 až 14 z 14
Co vězí za spojením čajových lístků s dalšími přísadami? Ať už to byl experiment, nebo snaha spojit zdravotní přínos různých ingrediencí v jednom nápoji, postupem času se rozvinula samostatná větev čajové rodiny. Dnes, už výrobu některých ovoněných čajů vnímáme jako tradiční např. Black Earl Grey, tedy černý čaj ve spojení s bergamotovou silicí. A jak samotný proces ovonění probíhá? Čaj má přirozenou vlastnost vstřebávat další vůně a tak nejtradičnějším postupem, je přidání čerstvých květů k čajovým lístkům. Další možností je vytváření směsi čaje a sušených ingrediencí, nejčastěji koření, ovoce a bylin, použití esenciálních olejů, aromatických látek přírodně identických, nebo umělých.