Přejít k navigaci

Potvrzení plnoletosti


Právě se chystáte vložit do košíku zboží, které ze zákona můžete zakoupit pouze v případě, že jste dosáhli plnoletosti.
Svým souhlasem potvrzujete, že jste starší 18ti let.



Pokud jste mladší 18ti let, užívejte si radostí života bez dospěláckých neřestí.

Zelený čaj

Dopřejte si v každodenním životě občerstvující zážitek v podobě šálku zeleného čaje. Zelený čaj je nejen lahodný a voňavý nápoj, povzbuzuje také tělo i ducha. Chvíle se šálkem dobrého čaje je navíc ojedinělým momentem zastavení a zklidnění. Vychutnjete si tedy poklidné chvíle a vyberte si z naší pestré nabídky různých druhů zelených čajů. Pokračovat Dopřejte si v každodenním životě občerstvující zážitek v podobě šálku zeleného čaje. Zelený čaj je nejen lahodný a voňavý nápoj, povzbuzuje také tělo i ducha. Chvíle se šálkem dobrého čaje je navíc ojedinělým momentem zastavení a zklidnění. Vychutnjete si tedy poklidné chvíle a vyberte si z naší pestré nabídky různých druhů zelených čajů.

Čajovník čínský, nenápadný stálezelený keř, původem z Asie, by se s trochou nadsázky dal nazvat celebritou v rostlinné říši. Nápoj připravovaný z lístků tohoto keře je známý už po tisíce let. Stal se nedílnou součástí asijské kultury a postupem času se dostal do všech možných koutů světa, kde získal náklonnost mnoha dalších lidí. Řeč je o zeleném čaji, nebo-li čaji "pravém".

Zelený čaj je velmi oblíbený ve své domovině, východní a jihovýchodní Asii. Tamní tropické a subtropické podnebí čajovníku svědčí, a tak mnoho kopců a hor pokrývají terasovité čajové zahrady. Mezi přední producenty čaje patří Čína a Japonsko. Oblíbené jsou však také zelené čaje původem z Vietnamu pro svou lahodnou chuť a rozumnou cenu.

Zelený čaj má mnoho odrůd

Liší se podobou lístku, barvou nálevu i chutí. Čaje z jednotlivých plantáží se liší osobitým charakterem - podle druhu čajového keře a místa původu mají specifickou chuť, kvalitu i vzhled. Jedno je ale spojuje. Aby vznikl zelený čaj, je třeba po sklizni přerušit oxidaci čajových lístků. Děje se tak pomocí tepla, napařováním nebo nahříváním na pánvi. Zachová se tak jemné aroma i řada látek prospěšných lidskému tělu - antioxidanty, vitamíny, minerály a další. Právě díky vysokému obsahu těchto látek v čajových lístcích, je nálev ze zeleného čaje považován za velmi zdravý nápoj. Po usušení lístků, už nic nestojí v cestě k přípravě povzbuzujícího nápoje zelenkavých až zlatavých odstínů.

Pro přípravu opravdu lahodného čajového nálevu ze sypaného čaje, jsou sbírány mladé lístky čajovníku. Důležité je, aby byla zachována jejich čerstvost a aby tak neztratily svou okouzlující vůni a výraznou chuť. Právě proto pro vás balíme jen zaručeně čerstvý čaj. Po zalití horkou vodou se čajové lístky rozviny a začnou uvolňovat plnou chuť a podmanivou vůni. Mnoho pijáků čaje si zamiloval nejenchuť výsledného moku, ale také samotnou alchymii její přípravy.

Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.

Pokud uvažujete, zda dát přednost sypanému čaji před porcovaným pytlíkáčem, neváhejte už ani na okamžik! Sypaný čaj je zdravý a výtečné chuti, pokud jednou ochutnáte, podlehnete. Najděte si v každodenní rutině chvilku na sebe a šálek kvalitního čaje. Udělejte si z přípravy čaje svůj malý osobní rituál. Pokud nevíte, jak na to, zde je jednoduchý návod:

Návod na přípravu zeleného čaje

  • Budete potřebovat skleněnou louhovačku, čajové sítko (ideálně bambusové sítko) a čajovou konvičku.
  • Kvalitní sypaný zelený čaj nikdy nezalévejte vařící vodou! Na první nálev použijte vodu o teplotě 70°C. Vařící voda by zničila vitamíny a způsobila by hořkou a trpkou chuť nálevu.
  • Čaj louhujte 2 až 3 minuty. U prvního nálevu spíše dvě minuty, u dalších nálevů je vhodné zvyšovat teplotu čaje a délku louhování.
  • Kvalitní sypaný čaj můžete zalévat opakovaně na více nálevů. Každý druh čaje potřebuje jinou dobu přípravy a teplotu vody. Obecně by se ale dalo říct, že ideální u většiny zelených čajů je:

    První nálev 70 °C na 2 minuty
    Druhý nálev 80°C na 2 - 3 minuty
    Třetí nálev 90°C na 3 minuty
  • Nálev zeleného čaje mívá velmi světle žlutou až žlutozelenou barvu. Správná chuť by měla být osvěžující, lehce svíravá a plná sytých chuťových tónů.

  • Země

Bancha

62 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Kukicha BIO

122 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Green Monkey

149 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!
poslední kusy

Mao Jian

130 Kč
skladem

4 z 5 hvězdiček!

Japan Sencha BIO

277 Kč
skladem

China Gunpowder

21 Kč
na cestě

5 z 5 hvězdiček!

Sencha Shogun

246 Kč
na cestě

5 z 5 hvězdiček!

Matcha Iri Genmaicha

190 Kč
na cestě

Hojicha Shimizu

200 Kč
na cestě

Čajovník čínský, nenápadný stálezelený keř, původem z Asie, by se s trochou nadsázky dal nazvat celebritou v rostlinné říši. Nápoj připravovaný z lístků tohoto keře je známý už po tisíce let. Stal se nedílnou součástí asijské kultury a postupem času se dostal do všech možných koutů světa, kde získal náklonnost mnoha dalších lidí. Řeč je o zeleném čaji, nebo-li čaji "pravém".

Zelený čaj je velmi oblíbený ve své domovině, východní a jihovýchodní Asii. Tamní tropické a subtropické podnebí čajovníku svědčí, a tak mnoho kopců a hor pokrývají terasovité čajové zahrady. Mezi přední producenty čaje patří Čína a Japonsko. Oblíbené jsou však také zelené čaje původem z Vietnamu pro svou lahodnou chuť a rozumnou cenu.

Zelený čaj má mnoho odrůd

Liší se podobou lístku, barvou nálevu i chutí. Čaje z jednotlivých plantáží se liší osobitým charakterem - podle druhu čajového keře a místa původu mají specifickou chuť, kvalitu i vzhled. Jedno je ale spojuje. Aby vznikl zelený čaj, je třeba po sklizni přerušit oxidaci čajových lístků. Děje se tak pomocí tepla, napařováním nebo nahříváním na pánvi. Zachová se tak jemné aroma i řada látek prospěšných lidskému tělu - antioxidanty, vitamíny, minerály a další. Právě díky vysokému obsahu těchto látek v čajových lístcích, je nálev ze zeleného čaje považován za velmi zdravý nápoj. Po usušení lístků, už nic nestojí v cestě k přípravě povzbuzujícího nápoje zelenkavých až zlatavých odstínů.

Pro přípravu opravdu lahodného čajového nálevu ze sypaného čaje, jsou sbírány mladé lístky čajovníku. Důležité je, aby byla zachována jejich čerstvost a aby tak neztratily svou okouzlující vůni a výraznou chuť. Právě proto pro vás balíme jen zaručeně čerstvý čaj. Po zalití horkou vodou se čajové lístky rozviny a začnou uvolňovat plnou chuť a podmanivou vůni. Mnoho pijáků čaje si zamiloval nejenchuť výsledného moku, ale také samotnou alchymii její přípravy.

Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.

Pokud uvažujete, zda dát přednost sypanému čaji před porcovaným pytlíkáčem, neváhejte už ani na okamžik! Sypaný čaj je zdravý a výtečné chuti, pokud jednou ochutnáte, podlehnete. Najděte si v každodenní rutině chvilku na sebe a šálek kvalitního čaje. Udělejte si z přípravy čaje svůj malý osobní rituál. Pokud nevíte, jak na to, zde je jednoduchý návod:

Návod na přípravu zeleného čaje

  • Budete potřebovat skleněnou louhovačku, čajové sítko (ideálně bambusové sítko) a čajovou konvičku.
  • Kvalitní sypaný zelený čaj nikdy nezalévejte vařící vodou! Na první nálev použijte vodu o teplotě 70°C. Vařící voda by zničila vitamíny a způsobila by hořkou a trpkou chuť nálevu.
  • Čaj louhujte 2 až 3 minuty. U prvního nálevu spíše dvě minuty, u dalších nálevů je vhodné zvyšovat teplotu čaje a délku louhování.
  • Kvalitní sypaný čaj můžete zalévat opakovaně na více nálevů. Každý druh čaje potřebuje jinou dobu přípravy a teplotu vody. Obecně by se ale dalo říct, že ideální u většiny zelených čajů je:

    První nálev 70 °C na 2 minuty
    Druhý nálev 80°C na 2 - 3 minuty
    Třetí nálev 90°C na 3 minuty
  • Nálev zeleného čaje mívá velmi světle žlutou až žlutozelenou barvu. Správná chuť by měla být osvěžující, lehce svíravá a plná sytých chuťových tónů.




SHOPROKU 2021 Finalista
SHOPROKU 2020 Vítěz
Vítěz ShopRoku v kategorii
Cena kvality 2018, 2019, 2020