Matcha
Matcha (抹茶) neboli mletý čaj je nejstarší odrůdou zastiňovaných japonských zelených čajů. Při přípravě se našlehá s vodou čímž vznikne jedinečný nápoj s bohatou chutí a vůní. Tradičně se čaj pije jako ceremoniální událost s použitím speciálních bambusových nástrojů. Matcha se používá také jako surovina do výrobků s příchutí zeleného čaje, včetně zmrzliny, nealkoholických ovocných nápojů, latté a čokolád.
Pokračovat
Matcha (抹茶) neboli mletý čaj je nejstarší odrůdou zastiňovaných japonských zelených čajů. Při přípravě se našlehá s vodou čímž vznikne jedinečný nápoj s bohatou chutí a vůní. Tradičně se čaj pije jako ceremoniální událost s použitím speciálních bambusových nástrojů. Matcha se používá také jako surovina do výrobků s příchutí zeleného čaje, včetně zmrzliny, nealkoholických ovocných nápojů, latté a čokolád. Při ceremonii se Matcha připravuje tak, že se odměřené množství čaje (6g) šlehá v horké vodě (150ml a 70°C) zvláštním bambusovým nástrojem chasen na jasně zelenou řídkou zpěněnou kaši, která po chvíli trochu zhoustne nabobtnáním listových částeček. Takto připravený nápoj koicha má svěží trávovitou zelenou vůni a je značně hořký, s výjimečně dlouhým hořkosladkým "aftertaste".
Zdroj: Vše o čaji pro čajomily (Karel Valter)
Pokračovat
Zdroj: Vše o čaji pro čajomily (Karel Valter)
Zobrazeno 1 až 21 z 21
Zobrazeno 1 až 21 z 21
Při ceremonii se Matcha připravuje tak, že se odměřené množství čaje (6g) šlehá v horké vodě (150ml a 70°C) zvláštním bambusovým nástrojem chasen na jasně zelenou řídkou zpěněnou kaši, která po chvíli trochu zhoustne nabobtnáním listových částeček. Takto připravený nápoj koicha má svěží trávovitou zelenou vůni a je značně hořký, s výjimečně dlouhým hořkosladkým "aftertaste".
Zdroj: Vše o čaji pro čajomily (Karel Valter)
Zdroj: Vše o čaji pro čajomily (Karel Valter)