Assam CTC BIO
Popis
Assam je stát v severo-východní části Indie, situovaný mezi horskými úbočími Himaláje a řekou Brahmaputra. V končinách, které obývají indičtí nosorožci a vodní buvoli, se přírodní síla obtiskuje i do čajových keřů z místních plantáží. Snad právě pro to, má černý čaj Assam takovou sílu a výrazné chuťové složení, povzbudivé účinky a vydatné aroma. Ochutnejte ze svého šálku ten pravý Orient.
Assam je silný černý Indický čaj zpracovaný metodou C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání) a Curling (rolování). Tento čaj je vynikajicí s mlékem, nebo jako základ čajových směsí například Yogi.
Tento čaj je vhodný např. pro přípravu čajových specialit typu "Čaj, Čaj, Čaj", "Yogi čaj" apod.
Tip na přípravu
V jakém balení vám Assam CTC BIO dorazí? Přečtěte si více o tom, jak balíme čaje.
Detaily produktu
Hodnocení
105 (10 hodnocení)
Josef C. 6
Silný, voňavý a kvalitní černý čaj pro pití samotné nebo pro kombinaci s něčím jiným. Já jsem jej vyzkoušel jako doporučený k Yogi čaji. S výsledkem jsem byl nadmíru spokojený; zejména z toho důvodu, že jsem tento čaj vařil poprvé a neměl tak moc velká očekávání. Dobrá volba.
Jiří K. 6
Tento čaj jsem kupoval primárně k přípravě Yogi, ale i samostatně je výborný. Silný a povzbuzující. Příjemná chuť a vůně.
Jakub Š. zlatý recenzent
Parádní základ pro čajové směsi a speciality. Chutný je ale také samotný (piju ho docela často jakmile se po létě začíná ochlazovat). A když mám chuť na něco sladkého, na yogi čaj je tohle CTC opravdu výborná volba.
Hana P. 4
Používám ho do yogi čaje, bohužel jsem při manipulaci s černými čaji jelito, ovšem v rukou někoho zkušenějšího chutnal skvěle.
Patrice M. 3
Výborná a jemná chuť.
Upravil bych “návod” na přípravu. Vodu cca 90–95 stupňů a louhovat maximálně půl minuty.
Dá se připravit několik nálevů, u třetího už pak louhovat trochu déle.
Jáchym H. 6
Dobrý černý čaj, pijeme ho jak čistý, tak s masalou a v obou případech nezklamal. Z fotky se to sice nedá poznat, ale dopoledne s dobrým čajem je hned příjemnější!
Jiří V. 3
Čaj nám přišel před víkendem a museli jsme si ho hned udělat. Nečekali jsme moc, o to větší bylo překvapení z toho, jak vizuálně i chuťově perfektní záležitost to vlastně je.
Lákavá karamelová barva a podmanivá nasládlá vůně přímo vybízí k vypití celé konvice. :-) S medem, smetanou a kouskem hořké čokolády je ideální na chladná zimní rána.
David J. 6
Velice silný čaj se specifickou chutí, kterou si užijete, pokud nepokazíte dávkování nebo dobu louhování, pak už je samozřejmě příliš hořký.
Lahodná kombinace vznikne ve spojení s marockou mátou Nana, kterou jsem zde také zakoupil. Jedná se o kombinaci dvou zdánlivě neslučitelných, silných chutí, ale za sebe a přítelkyni mohu rozhodně doporučit.
Lukáš V. 6
Tento čaj je velmi chutný při klasické přípravě - tzn. zhruba 3 čajové lžičky na půl litru 100° C vody, louhování tři minuty. Vhodnou variantou je však uvařit z něj Yogi Masalu.
Já osobně ji připravuji tak, že zhruba tři čajové lžičky Yogi koření nechám v hrnci na plameni provonět. Dále zaleji litrem vody a nechám provařit 15 minut. Po provaření přidám zhruba 2 lžičky Assamu a nechám vařit dalších 5 minut. Čaj se dále zalévá mlékem.
Optimální je dolít tolik mléka, kolik se nám během vaření odpařilo vody.
Závěrem je skvělé Masalu dochutit a přidat zhruba dvě polévkové lžíce medu. Jelikož příprava zabere minimálně 20 minut, je vhodnou volbou na víkendovou pozdní snídani nebo k odpolednímu odpočinku.
1 - 10 hodnocení z 10