Přejít k navigaci

Potvrzení plnoletosti


Právě se chystáte vložit do košíku zboží, které ze zákona můžete zakoupit pouze v případě, že jste dosáhli plnoletosti.
Svým souhlasem potvrzujete, že jste starší 18ti let.



Pokud jste mladší 18ti let, užívejte si radostí života bez dospěláckých neřestí.

Japonské čaje

Drtivá většina japonské čajové produkce je zelený čaj. Proces oxidace se zastavuje daleko šetrnější metodou - pomocí napařování. Čaj je tak velmi jemný, delikátní s naprosto specifickou chutí. Mezi nejznámější japonské čaje patří Bancha, Sencha a částečně zastiňovaný čaj Gyokuro. Pro čajové obřady se pak používal práškový čaj nejvyšší kvality Matcha. Pokračovat Drtivá většina japonské čajové produkce je zelený čaj. Proces oxidace se zastavuje daleko šetrnější metodou - pomocí napařování. Čaj je tak velmi jemný, delikátní s naprosto specifickou chutí. Mezi nejznámější japonské čaje patří Bancha, Sencha a částečně zastiňovaný čaj Gyokuro. Pro čajové obřady se pak používal práškový čaj nejvyšší kvality Matcha. Japonský čaj tady ale nekončí ba naopak! Za zmínku stojí například Kukicha což jsou řapíky, které se praží a získávají tak charakteristický oříškový dozvuk. Poté například Hojicha která vzniká pražením stonků zeleného čaje Bancha či Sencha. Čaj má hnědavý nálev výrazné pečené a nasládlé chuti.

Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.

Genmaicha

118 Kč
skladem

4 z 5 hvězdiček!

Bancha

72 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Hojicha Shimizu

196 Kč
skladem

Matcha Harmony 2g

14 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Sencha Setoya

302 Kč
Nedostupné
Japonský čaj tady ale nekončí ba naopak! Za zmínku stojí například Kukicha což jsou řapíky, které se praží a získávají tak charakteristický oříškový dozvuk. Poté například Hojicha která vzniká pražením stonků zeleného čaje Bancha či Sencha. Čaj má hnědavý nálev výrazné pečené a nasládlé chuti.

Třetí a kvalitativně nejnižší čajovou sklizeň velmi často japonci používají jako Genmaicha (čaj nižší kvality smíchaný s praženou hnědou rýží). Japonci ho s oblibou popíjí celý den, zejména během jídla. Genmaicha se pak také míchá s práškovým čajem matcha (což je lehce paradox a střetává se zde kvalitativně nejnížší a nejvyšší japonský čaj) a vzniká tak Matcha Iri Genmaicha kde matcha svou lehkostí a umami dozvukem vyvažuje značně oříškově praženou genmaichu.

Může vás také zajímat


SHOPROKU 2021 Finalista
SHOPROKU 2020 Vítěz
Vítěz ShopRoku v kategorii
Cena kvality 2018, 2019, 2020