Hojicha
Hojicha
Japonský zelený čaj netradičně zpracovaný pražením. Lístky červenohnědé barvy mají vůni kůrky pečeného chleba a dávají nálev načervenalé až světlehnědé barvy s typickou jemnou, lehce praženou, karamelovou chutí.
Tento čaj je pro svůj zanedbatelný obsah kofeinu velmi vhodný i pro děti nebo na večerní popíjení.
Uvedená cena je za 50g čaje.
Tip na přípravu: 4–5 lžiček čaje (8-10 g) vsypat do konvice, přelít 0,5 l vody o teplotě 90-95°C, louhovat 2–3 minuty.
V jakém balení vám Hojicha dorazí? Přečtěte si více o tom, jak balíme čaje.
Tento čaj je pro svůj zanedbatelný obsah kofeinu velmi vhodný i pro děti nebo na večerní popíjení.
Uvedená cena je za 50g čaje.
Tip na přípravu: 4–5 lžiček čaje (8-10 g) vsypat do konvice, přelít 0,5 l vody o teplotě 90-95°C, louhovat 2–3 minuty.
V jakém balení vám Hojicha dorazí? Přečtěte si více o tom, jak balíme čaje.
Detaily zboží
Země
Japonsko
Japonsko
Kód produktu
23331
23331
Zařazeno v kategoriích
Geek domácnost Čas na čaj Čaj podle druhu Zelený čaj
Geek domácnost Čas na čaj Čaj podle původu Japonsko
Geek domácnost Čas na čaj Čaj podle druhu Zelený čaj
Geek domácnost Čas na čaj Čaj podle původu Japonsko
Fotografie od zákazníků
Hojicha - hodnocení
4.8
(4)
(4)
5 |
|
3 |
4 |
|
1 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Seřadit názory: nejpřínosnější
/
nejnovější
Zobrazeno 1 až 4 z 4
Ač zelený čaj, pražením listů se dostane chuť, která na první dobrou a neznalým chuťovým pohárkům hned nemusí připadat jako chuť zeleného čaje. Jak už bylo jinými psáno, je poznat něco jako kouřová příchuť, usedlá, ale jemná. Červenohnědá je barva nálevu, který se dá zopakovat hnedle čtyřikrát, pokaždé trochu jiná chuť, však i poslední nálev se dá vychutnat. Přišlo, jako každý sypaný FO čaj, v praktickém uzavíratelném sáčku sci-fi designu (přeneseně myšleno).
Je toto hodnocení přínosné? ANOČaj má specifické aroma a při přípravě vám zavoní třikrát a přitom pokaždé trochu jinak - v sáčku, při louhování a pak samotný výluh. Chuť je příjemná a (trochu překvapivě) jemná, nazval bych ji pečenou či lehce kouřovou, barva nálevu do červena. Dávkoval jsem většinou po 3 plnějších lžičkách na 300 ml. Na první nálev jsem volil 80 °C a louhoval dvě a půl minuty, druhý nálev jsem zaléval větší teplotou a louhoval stejnou dobu. Třetí nálev jsem již zalil vodou o teplotě 90 °C a louhoval 5 minut, a poslední nálev jsem zalil přímo uvařenou vodou a prodloužil jsem dobu louhování na 10 minut. Všechny nálevy byly chutné.
Je toto hodnocení přínosné? ANOChuťově se jedná o velice nezvyklý čaj, ale musím říct, že jeho chuď mi připadala opravdu výborná. Nevím jestli je to přesný popis, ale připadalo mi že má trošku kouřovou příchuť.
Je toto hodnocení přínosné? ANOVynikající a velice netradiční čaj. Pokud je chuť na něco neobyčejného, pak je to jedině správná volba. Chuťově velmi výrazný nálev lze mít již za 3,5 minuty a v případě 4 minutového luhování dostaneme silný a chuťově ostřejší čaj, který ale přesto nemá zbytečný kyselý ocásek, jaký po této době dostává například Sencha.
Je toto hodnocení přínosné? ANO